Kunci Jawaban
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Tingkat lanjut Edisi Revisi Kelas 11 SMA/MA, Hal 35
Berikut ini kunci jawaban bahasa inggris tingkat lanjut (edisi revisi) kelas 11 SMA/MA, Unit 1 halaman 35, Kurikulum Merdeka
Penulis: Magang TribunWow
Editor: adisaputro
TRIBUNWOW.COM - Berikut ini kunci jawaban Bahasa Inggris tingkat lanjut (Edisi Revisi) kelas 11 SMA/MA, Unit 1, Let’s Read halaman 56, Kurikulum Merdeka.
Kunci jawaban ini diambil dari buku yang ditulis Rida Afrilyasanti dan Anik Muslikah Indriastuti, dkk diterbitkan oleh Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Riset, dan Teknologi dengan nomer ISBN: ISBN 978-623-388-207-1.
Buku ini terdiri dari 4 Unit, yang masing-masing unitnya terdapat section let’s discuss, let’s read, dan let’s write dalam rangka untuk melatih peserta didik dan mengembangkan keterampilannya sesuai dengan unit yang diambil.
Sebelum membaca artikel pada laman ini, siswa harus mengerjakan secara mandiri terlebih dahulu.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 6 SD/MI Kurikulum Merdeka bab 2 halaman 63
Kunci Jawaban Let’s Read Unit 1: Are We Connected to Nature?, Let’s Read Activity 9 halaman 35
Answer the questions and discuss the answer with your classmate!
Access and Retrive
1. What is the legend about?
A. Problems encountered by Irimiami and Isoray in Kamboi Rama Mountain.
B. Irimiami’s and Isorays’ struggles to introduce and glorify the holy stone.
C. The discovery of stone that marks a traditional feast in Papua.
D. The story of a husband and wife overcoming a big forest fire.
E. The story of a husband and wife in finding a sacred stone.
Answer:
E.The story of a husband and wife in finding a sacred stone.
2. What kind of person is Irimiami and Asoray?
A. Shameless.
B. Ambitious.
C. Inquisitive.
D. Self-centered.
E. Hardworking.
Answer:
C. Inquisitive.
3. The tone use when God Iriwonawani answered the couple’s begging to stop the fire is best described as….
A. Wise.
B. Kind.
C. Anxious.
D. Superior.
E. Sympathetic.
Answer:
E. Sympathetic.
4. What did the people of Randuayaivi do to honor the 'holy stone'?
A. They honored the stone with feast and ceremonies.
B. They promised to leave the Kamboi Rama Mountain.
C. They forget a bond with the land, ensuring its protection.
D. They maintained the balance between humanity and nature.
E. They honored God Iriwonawani by vowing to protect their home.
Answer:
A. They honored the stone with feast and ceremonies.
Integrate and Interpret
Starting from this section, students' answers may vary greatly.
However, guide students to analyze and reflect on their actions in accordance with the questions provided.
This article only provides examples of appropriate answers that can address the questions.
5. How does the stone symbolize the balance between humanity and nature?
Answer:
The stone serves as a reminder od the consequences of neglect and the importance of stewardship, highlighting the interconnectedness between humans and the environment.
6. What character’s actions in the story represent the concept of environmental responsibility?
Answer:
The characters’ actions, such as seeking help to put out fires and honoring traditions, show their commitment to caring for the environment and taking responsibility for its well-being.
7. There is a saying, ‘Curiosity killed the cat, but satisfaction brought it back’. It shows that curiosity can lead to danger or disaster, but it can also be satisfaction when people realize what they need.
How does thin saying apply to the legend of the sacred stone?
Answer:
Because of their curiosity, Irimiami and Isoray burnt the forest. yet, their curiosity also led them to the discovery of the holy stone that has been worshipped since then.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP English for Nusantara Worksheet 2.4 2.5 Soal Taking Trips
Reflect and Evaluate
8. What would you do if you were Irimiami and Isoray? Why would you do that?
Answer: guide the students to value kindness, awareness of the importance of protecting the environment, and not engaging in actions that harm nature.
9. How does the story encourage us to think about the relationship between cultural traditions and environmental conservation?
Answer:
The story highlights how cultural traditions can inluence attitudes and behaviors towards the environment.
It emphasizes the role of heritage in shaping environmental stewardship practices.
10. What would you do to protect the environment if you were the story’s characters? How would your deed help nature?
Answer:
Practicing sustainable resource management, implementing ire prevention measures, and fostering greater cooperation between communities to address environmental
issues proactively
*) Disclaimer:
Jawaban bisa sangat bervariasi, tergantung proses belajar, dan pemahaman masing-masing anak.
Adanya artikel ini hanya digunakan untuk memandu orang tua dalam proses belajar anak
Sebelum menyimak artikel ini, pastikan anak sudah mengerjakannya secara mandiri terlebih dahulu, lalu gunakanlah artikel ini untuk mengkoreksi hasil pekerjaannya.
(TribunWow.com/Peserta Magang dari Universitas Sebelas Maret/Mareta Galuh Ayuningtyas)